Ostefat

Antall
Under 20 min

Vanskelig­hetsgrad:

enkelt

Ingredienser:

Sett sammen et enkelt ostefat fylt med herlige oster, kjeks, marmelade, frukt og bær, og inviter venner og familie til en hyggelig stund. Passer like godt til hverdag som til fest!

Slik gjør du:

  1. Dander ostene på en fin fjøl sammen med ønsket pynt. Server gjerne med marmelade (se oppskrift), honning, og kjeks etter ønske.

Druemarmelade

  1. Fjern stilker fra druene, men behold kjernene.
  2. Skrell og del opp epler og pærer. Ha druer, epler og pærer i en kjele. La det frese litt under omrøring. Hell over eplemost til frukten er dekket og la det koke opp.
  3. Del fikenene i to og ha dem i når det koker. Tilsett brunt sukker, stjerneanis, vaniljestang og sitron. Rør godt mens det koker inn. La det koke til nesten all væske har fordampet og du har en tykk grøt.
  4. Kjør på med stavmikser om du ønsker en finere konsistens. Hell over på sterile glass. Skru på tette lokk og sett glassene opp ned slik at det dannes vakum. Oppbevar glassene mørkt og kjølig.